CHIRO OLTEGOARE MOORSELE
WELKOM OP DE WEBSITE VAN CHIRO OLTEGOARE MOORSELE
Home
Boekske
Werking
Leiding
Weekend
Mutualiteiten en verzekering
Kamp
Kalender
Uitleendienst
Speelhoekske
Kamp

 Kampplaats 2017: 'T Driege

In 2017 gaan wij op kamp naar 'T Driege in Opoeteren. Hier gaan we twee bivakhuizen huren. Dit is samen goed voor 150 bedden. Iedereen zal dus in bedden kunnen slapen (afgezonderd van de twee oudste groepen die altijd in tenten slapen). Met deze twee kampplaatsen gaan ook twee grote speelterreinen samen zodat iedereen zich ten volle zal kunnen uitleven gedurende dit kamp! 

Hieronder kunnen jullie alvast enkele kiekjes vinden hoe het er daar zoal uitziet:
 

 

Wat meer uitleg over het kamp: 

Het kamp is de kers op de taart voor ieder lid en iedere leid(st)er! Met een gezellige bende van leden, leid(st)ers, VB's en koks trekken we naar Limbuuuuuurg. Waar we dit jaar naar toe reizen is nog een geheim, maar de leden die er al enkele jaren inzitten, zouden het dorp of de stad der bestemming misschien kunnen herkennen! Los van dit tipje van de sluier lossen we nog niets!

Op het einde van mei zullen jullie het kampboekske mee krijgen naar huis. Daar staan alle formulieren in die moeten worden ingevuld alsook alle info over wat (niet) mee  te hebben, de do's en don'ts en hoe het kamp zowat in elkaar zit. Om jullie toch wat in te lichten (of herinneringen te laten bovenhalen): een kort ABC van het kamp!


Barbecue
Zon, zon, zon.  Barbecueweer. Elk jaar is er een grote barbecue als maaltijd. Met liefde gegrilld door de koks, met plezier verorberd!


Bikke, bikke, bik!
Hap hap hap! Elke dag staat een 10-koppige kookploeg voor ons klaar om onze hongerige magen te stillen. Elke morgen zorgen ze voor een lekker ontbijt (en voor de nodige portie koffie), een  fabuleus middagmaal, een lekker vieruurtje en een avondmaal. Chapeau!


Familie
Is Thuis te ver weg, dan is er Familie. In de families zitten alle leden gemengd. Elke ochtend doen ze hun taak (vegen, afwassen, opruimen). Onder het strenge en kwalitatieve oog van de leiding doen ze telkens hun uiterste best! 


Dagtocht
De tweede dag dat keti's en aspi's op tweedaagse zijn, gaan alle andere afdelingen ook op dagtocht! Hun ferme wandelschoenen aangetrokken, stappen ze vol overgave naar het paradijs der bestemming. Dit kan een zwem- of een speelparadijs zijn! 


Formatie
Elke morgen is er formatie. Dat is een kwartiertje toneel gespeeld door de leiding en waarin koks of VB's af en toe, met een grote eer, een gastrol neerplaatsen. Vanaf dag 1 word je meegenomen in een spannend verhaal op een bedje van absurditeit en een sausje van droge humor. Nagelbijtend tot de cliffhanger op slotshow meestal afloopt in peis en vree. Eind goed, al goed. Of komt daar dit jaar misschien verandering in? Vorige jaar werd Jezus maar net op tijd gered!


Nachtspel
De oudere afdelingen hebben een nachtspel op het menu! Tito's rillend in het bos, keti's nog rillender en aspi's die te stoer zijn hun bange hartje te tonen. Dit spannende spel in het holst van de nacht maakt je meteen terug wakker! Na vele kreten en gillen in de 'rustige' Limburgse bossen kunnen ze genieten van chocomelk, soldatekoeken en watermeloen . En daarna: hup, terug naar bed!


Kampvuur
Het moment suprême van het kamp. Op 20 juli is er 's avond slotshow. Hierin worden de acteerprestaties van de leiding opnieuw vakkundig (?) tentoongesteld. Iedere afdeling zorgt ook voor grappige momenten en uitsmijters tijdens de show.  Maar ondertussen zijn de aspi's de hele dag druk in de weer geweest om hun kampvuur te bouwen. De allerzotste constructies worden opgetrokken. Bij vele oe's, eh's en oh's zit iedereen dan gezellig te genieten van de laatste kampavond. 


Slapen
Een hele dag spelen en zich uitleven gebruikt heel wat energie. De vanaf 20u30 dommelen de sloebers in, de andere afdelingen telkens een half uurtje later. En de leiding? Wel die is er dan nog niet van af. Om 23u00 vergaderen we elke avond om alles op kamp in perfecte banen te leiden! Om 07u00 wordt de leiding gewekt, om 07u30 openen de leden hun ogen. Genoeg geslapen: tanden poetsen, wassen, ontbijten en opnieuw ravotten!Tweedaagse
Met de loodzware kilometers van voorkamp in de benen, vertrekken de keti's en de aspi's opnieuw voor twee dagen met de fiets. Maar dat doen ze niet voor niets. Met hun verdiende centjes van hun acties tijdens het jaar, leven ze zich helemaal uit! Lekker eten, paintball, karting.  Ze kunnen het zo zot niet bedenken. Voor hen is het alleszins de max!


Vertrek
De jongere afdelingen gaan met de trein op kamp. In de vroege ochtend, als de vogeltjes nog schuifelen, wordt de rust en kalmte doorbroken door een treinstel dat ons naar Limburg brengt. Meestal is de plaats der vertrek het immer ongerestaureerde station van Kortrijk. 


Vlaamse Kermis
Een speciale manier van avondeten. Maaltijd en spelen (toch al jarenlang de steunpliaren van het kamp) in één! Aan de hand van allerlei speelstandjes verdienen de leden geld waarmee ze zelf hun eten moeten afkopen op de kermis. Zoet, zout, zuur: alle smaken vertegenwoordigd!


Voorkamp
Voor de oudsten is het vertrek wat anders dan voor de jongere afdelingen. De keti's en de aspi's beginnen het kamp twee dagen vroeger omdat zij per fiets naar de kampplaats rijden! Naast de zware fysieke inspanningen is er tijdens het voorkamp altijd leute en plezier. Niets boven het vrije gevoel van voorkamp, 's avonds afgepeigerd in een dorp aankomen en zoeken naar een slaapplaats. Echte survival (daar lijkt het althans op)! 


Zangstonde
Eddy Wally, Helmut Lotti en B-A-B-E zijn niets in vergelijking met het talent dat in de wandelgangen van Chiro Oltegoare rondloopt. Op de zangstonde wordt gestreden voor de winnaarstitel met zijn allen in groepen van alle leeftijden. Showgehalte, een goede zangstem en een ferme portie humor zijn nodig om de zangstonde te winnen!

Zoals gezegd zullen in het kampboekske alle informatie gebundeld staan. Ben je van nature of door externe factoren een sloddervos, geen paniek. Alle formulieren zal je hier kunnen downloaden. 

HomeBoekskeWerkingLeidingWeekendMutualiteiten en verzekeringKamp KalenderUitleendienstSpeelhoekske